Dirk Kuijt was zondag blij met de 3-1 thuisoverwinning van Feyenoord op ADO Den Haag, maar de captain baalde er wel van dat de Rotterdammers het zichzelf in de slotfase van het duel nog onnodig lastig maakten.

"We begonnen niet echt makkelijk aan de wedstrijd, maar daarna kenden we een heel goede fase en maakten we ook twee snelle goals", begon Kuijt zijn verhaal voor de camera van FOX Sports.

"In de eerste helft moet je eigenlijk nog uitlopen naar 3-0 en ook na rust hadden we vol op jacht moeten gaan naar de derde treffer. Dit soort dingen moet niet vaker gaan gebeuren, want dan kan je een keer tegen een zeperd aanlopen."

Kuijt doelde op de late aansluitingstreffer van ADO-invaller Ludcinio Marengo. De bezoekers pompten vervolgens alle ballen hoog het strafschopgebied in, maar de bal viel telkens verkeerd voor de Hagenezen. In blessuretijd besliste Karim El Ahmadi het duel alsnog in het voordeel van Feyenoord.

Terugknokken

"ADO is een stugge ploeg en beschikt over veel agressiviteit", zei Kuijt. "Ze speelden ook vrij compact. Op een gegeven moment voetbalden we ons er doorheen en kregen we na de 2-0 ook veel kansen op de 3-0. We hebben nagelaten het onszelf een stuk makkelijker te maken. ADO is een ploeg die zich kan terugknokken en dat hebben ze gedaan."

Kuijt vierde zijn openingstreffer met The Dab, het gebaar dat Manchester United-middenvelder Paul Pogba ook na goals maakt. "Mijn zoon is morgen jarig en dat hebben we vrijdag gevierd. De Dab is niet iets wat mij past, maar hij mocht kiezen hoe ik zou juichen. Dus deze was voor hem", legde Kuijt uit.

Van Bronckhorst

"Dit geeft een goed gevoel richting donderdag'', zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, die dan het Manchester United van José Mourinho ontvangt in de groepsfase van de Europa League.

"We hebben ADO te lang in de wedstrijd laten zitten, tot het einde aan toe zelfs'', zei Van Bronckhorst. "Dat is het minpunt van deze wedstrijd. We kregen voldoende kansen op 3-0, die moet je dan wel maken.''

Van Bronckhorst wisselde vleugelspits Steven Berghuis, die afgelopen week grieperig was en koorts had. Linksback Lucas Woudenberg viel in de slotfase geblesseerd uit, terwijl de andere back Rick Karsdorp last kreeg van zijn hamstrings. ''Maar Rick gaf aan dat hij door kon.''

Coach Zeljko Petrovic van ADO Den Haag vond dat zijn ploeg voor rust was weggespeeld. ''Daar baal ik van, we kunnen veel beter. We hadden niets te vertellen, Feyenoord was in alles beter.''

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie