Trainer Phillip Cocu was zaterdag na de met 4-0 gewonnen wedstrijd van PSV op NEC zeer te spreken over zijn ploeg. De 45-jarige oefenmeester zei dan ook uit te kijken naar het duel van aanstaande dinsdag tegen Atletico Madrid.

"Een gedroomde uitslag", stelde Cocu na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS.

Hij zag zijn team binnen 25 minuten vier keer scoren. "We speelden de eerste helft fantastisch. We waren effectief. Het waren geweldig uitgespeelde goals."

Cocu, die Andrés Guardado en Santiago Arias rust gaf, sprak daarom van een ideale voorbereiding op het eerste Champions League-duel van het seizoen, dinsdag in eigen huis tegen Atletico Madrid.

"Ik denk dat we honderd procent fris zullen zijn. Dit zijn de mooie wedstrijden. Iedereen kijkt er naar uit."

Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico Madrid
Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico Madrid

Poulefase

De regerend landskampioen strijdt in de poulefase van de Champions League naast Atletico met Bayern München en FK Rostov, dat in de voorrondes te sterk was voor Ajax.

Vorig seizoen miste PSV de kwartfinales van het miljoenenbal door met strafschoppen te verliezen van Atletico. Zowel thuis als uit eindigde het duel in 0-0.

In een zenuwslopende penaltyserie miste invaller Luciano Narsingh namens PSV, waarna Juanfran de beslissende maakte voor de Spanjaarden.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie