Jasper Cillessen mocht zaterdagavond in de basis starten bij FC Barcelona in de verloren wedstrijd tegen Deportivo Alavés (2-1). Ondanks de twee tegengoals zei de oud-Ajacied zich op zijn gemak te hebben gevoeld onder de lat.

"Ik voel me op mijn plek hier, omdat ik bij Ajax en het Nederlands elftal al gewend was op dezelfde manier te spelen als FC Barcelona", stelde Cillessen op de website van de Catalanen.

Alavés strafte de defensieve fouten van Barcelona zaterdag genadeloos af. De twee tegentreffers vielen Cillessen nauwelijks aan te rekenen, al ging hij bij de 1-2 van Ibai Gómez niet helemaal vrijuit. Via de vingertoppen van Cillessen verdween de bal in het doel.

"Het is niet lekker om te beginnen met een nederlaag", erkende Cillessen, die mocht starten omdat Marc-André ter Stegen een dag voor de wedstrijd geblesseerd raakte. "Dinsdag in de Champions League tegen Celtic gaan we proberen om het beter te doen."

Busquets

Teamgenoot Sergio Busquets was vooral teleurgesteld over het spel van Barcelona. "Veel dingen ontbraken. Het was een lastige wedstrijd. Alavés heeft verdiend gewonnen."

De middenvelder vond dat de interlands die veel spelers vorige week hebben gespeeld niet als excuus konden gelden.