PSV heeft zaterdagavond de ideale voorbereiding gekend op het Champions League-duel met Atletico Madrid. De ploeg van Phillip Cocu was al na 24 minuten klaar met NEC: 4-0.

Debutant Bart Ramselaar, Gaston Pereiro, Joshua Brenet en Luuk de Jong tekenden voor de treffers in Nijmegen.

De overwinning in De Goffert betekende de twaalfde uitzege op rij van PSV in de competitie. Daarmee evenaarden de Brabanders hun eigen Eredivisierecord uit het zeer succesvolle seizoen 1987/1988.

Willem II was vorig jaar november de laatste ploeg die PSV in eigen huis punten wist af te snoepen (2-2). De laatste nederlaag op vreemde bodem van de ploeg uit Eindhoven dateert van bijna een jaar geleden. Op 19 september 2015 won Heracles Almelo met 2-1 van de regerend landskampioen.

PSV mag zich door de vierde zege van het seizoen in ieder geval even koploper noemen met dertien punten. Feyenoord kan zondag met een overwinning op nummer drie ADO op vijftien punten komen.

Ramselaar

Met de eerste Champions League-wedstrijd dinsdag in Eindhoven tegen Atletico in het achterhoofd gaf Cocu in Nijmegen een eerste basisplaats aan Ramselaar. Ook rechtsback Joshua Brenet stond aan de aftrap, waardoor Andres Guardado en Santiago Arias op de bank begonnen.

Ramselaar had niet lang nodig om zijn waarde voor PSV de bewijzen. De voormalig middenvelder van FC Utrecht opende al in de vierde minuut de score op aangeven van De Jong.

In het eerste kwart van de wedstrijd was sowieso bijna elke kans van de bezoekers raak. In de tiende minuut tilde Pereiro de stand naar 2-0 door te scoren na een snelle counter. De assist kwam wederom op naam van De Jong.

Amper tien minuten later stond het al 3-0 doordat Brenet een voorzet van Pereiro achter doelman Joris Delle kopte. De Jong maakte met een stiftje over de Franse NEC-keeper de wervelende eerste 24 minuten van PSV compleet: 4-0.

Beduusd

Het beduusde NEC kwam amper in het spel voor, maar herstelde zich nog een klein beetje voor rust. Janio Bikel had voor 4-1 kunnen zorgen, maar de Portugese middenvelder stuitte op Jeroen Zoet.

In de tweede helft kreeg Davy Pröpper direct een kans op de 5-0 en schoot Brenet een meter over, maar daarna was er niet heel veel meer te beleven op het veld en ging de blik van PSV steeds meer op de wedstrijd tegen Atletico.

Zo kon Cocu centrale verdediger Hector Moreno het laatste halfuur rust gunnen. Bovendien mocht de 19-jarige Zweedse middenvelder Ramon Pascal Lundqvist als vervanger van Ramselaar ook nog debuteren.

Bekijk de de uitslagen, de stand en het programma van Eredivisie