PSV begint zaterdagavond met Bart Ramselaar in de basis aan het uitduel met NEC.

De deze zomer van FC Utrecht overgekomen middenvelder neemt de plaats in van Andres Guardado die nog maar net terug is van de interlandperiode met Mexico.

Het betekent dat Ramselaar voor de eerste keer als basisspeler zijn opwachting mag maken in het shirt van PSV.

Ook Santiago Arias, die onlangs met Colombia actief was, zit op de bank. Joshua Brenet begint daarom als rechtsback. Trainer Phillip Cocu start de ontmoeting in Nijmegen met Gaston Pereiro en Luciano Narsingh als vleugelaanvallers.

Pereiro vervangt linksbuiten Jürgen Locadia die twee maanden is uitgeschakeld met een liesblessure, twee weken geleden opgelopen in het thuisduel met FC Groningen (0-0).

De nieuwkomers Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko maken geen deel uit van de wedstrijdselectie. De Jong was vrijdagavond actief met Jong PSV en Zinchenko trainde afgelopen week pas voor het eerst mee in Eindhoven.

Record

PSV jaagt in Nijmegen op de evenaring van een Eredivisierecord. De club kan voor de twaalfde keer op rij een uitwedstrijd winnen. PSV noteerde zelf de langste reeks tot dusver in 1988.

Het duel tussen NEC en PSV begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. PSV bezet na vier wedstrijden de tweede plaats in de Eredivisie en heeft twee punten achterstand op koploper Feyenoord. NEC is terug te vinden op de twaalfde plek van de ranglijst.

Opstelling NEC: Delle; Buwalda, Dumic, Golla, Fomitschow; Bikel, Breinburg, Ofosu, Owusu-Abeyie; Mayi, Awoniyi.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Isimat, Moreno, Willems; Pröpper, Hendrix, Ramselaar; Narsingh, De Jong, Pereiro.