Frank de Boer verzamelde met Internazionale slechts één punt uit de eerste twee competitieduels, maar de Nederlandse trainer maakt zich nog geen zorgen.

"Het is normaal dat een nieuwe buitenlandse coach onder een vergrootglas ligt", zei De Boer vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

"Maar als je door een normale bril kijkt, kun je ook zien dat ik maar twee of drie dagen had om me voor te bereiden op het eerste duel. Je moet dus realistisch zijn. Rome is ook niet in een dag gebouwd."

"Ik weet zeker dat alle elementen bij Inter aanwezig zijn om iets heel moois te creëren. Bij een grote club is de druk altijd groot als de resultaten er niet zijn. Het is voor mij geen probleem. Ik vertrouw erop dat we in de toekomst succes zullen hebben, maar je hebt tijd nodig."

De voormalig oefenmeester van Ajax is van mening dat zijn ploeg verder is dan in de eerste twee wedstrijden. "Nu moeten de punten komen. We zijn fysiek en mentaal verder dan twee weken geleden."

Inter gaat zondag op bezoek bij Pescara. De Boer verwacht er veel van. "Ik wil tegen Pescara een echt team zien met een duidelijk spelplan. We hebben natuurlijk al twee wedstrijden gespeeld, maar in mijn ogen begint het seizoen nu pas echt voor ons. Het duurt lang voor er weer interlands zijn, dus ik kan nu echt met de ploeg aan het werk gaan."

Bekijk het programma en de stand in de Serie A