Siem de Jong merkte na zijn debuut bij Jong PSV op dat wedstrijden 'een andere stap' zijn dan trainingen. De oud-Ajacied was meteen trefzeker tegen NAC.

"Ik ben blij met de 60 minuten die ik heb gespeeld", zei De Jong na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik ben fit, maar nu moet ik wedstrijdfit worden. Ik zat er aardig doorheen."

De Jong maakte een goede indruk, ook omdat hij in de 28e minuut fraai een vrije trap van zo'n dertig meter achter NAC-doelman Jorn Brondeel krulde. Cyriel Dessers maakte in blessuretijd gelijk namens NAC.

"Ik dacht: ik probeer het eens. En hij zat er volgens mij goed in", blikt De Jong terug. "Natuurlijk is dat lekker, dat helpt je in het veld. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen."

De Jong heeft "de laatste drie, vier weken" bij PSV hard getraind om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden. "Ook tijdens de interlandperiode hebben we pittig getraind. Maar een wedstrijd is een andere stap. Het is even wennen voor mijn lichaam."

De 27-jarige middenvelder weet nog niet wanneer hij klaar is voor zijn debuut bij PSV. "Ik ga zondag met de technische staf zitten om te kijken wat de volgende stap is. Wie weet kan ik al eens op de bank zitten. Het is een beetje afhankelijk van de komende weken."

Begrijpen

Ook blikte de huurling van Newcastle United terug op zijn gevoelige stap, met name naar de fans van zijn oude club Ajax toe. "Natuurlijk snap ik de onvrede, dat ze dat niet kunnen begrijpen. Maar voor mij was de keuze simpel. Ik wil voetballen op hoog niveau en PSV geeft me die kans."

De Jong werd eind vorige maand voor één seizoen gehuurd van Newcastle United. Hij werd vervolgens nog niet in de selectie van PSV opgenomen voor het duel met FC Groningen (0-0), de laatste wedstrijd voor de interlandperiode.

De oud-Ajacied moet nu bij Jong PSV wedstrijdritme opdoen. Hij liep tijdens de voorbereiding met Newcastle een hamstringblessure op, maar is daarvan hersteld en traint sinds zijn overgang gewoon mee met de selectie van trainer Phillip Cocu.

Jong PSV is na zes wedstrijden nog altijd koploper in de Jupiler League met veertien punten. NAC staat vijfde met elf punten.

Bekijk hier alle samenvattingen van speelronde 6 in de Jupiler League.

Bekijk de samenvatting van NAC Breda-Jong PSV: