Manchester United-trainer José Mourinho ziet het niet als een voordeel dat Manchester City het zaterdag in de derby op Old Trafford zonder sterspeler Sergio Agüero moet stellen.

De Argentijn werd onlangs voor drie wedstrijden geschorst wegens zijn elleboogstoot eind vorige maand in de wedstrijd tegen West Ham United.

"Dat maakt het moeilijker voor ons. Als Agüero speelt, weten we precies de formatie van City. Nu is hij niet beschikbaar en hebben ze geweldige andere opties", legde Mourinho vrijdag op de persconferentie uit.

"Kelechi Iheanacho, Raheem Sterling en David Silva zouden allemaal als valse spits kunnen spelen. Ze hebben mogelijkheden te over. We moeten ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk met die onvoorspelbaarheid omgaan."

Mourinho heeft bewondering voor de tegenstander en trainer Josep Guardiola. "City heeft een goed team met een heel goede trainer. Ze zijn titelkandidaat en we respecteren ze. Zelf voel ik me goed. In de beginfase van het seizoen is ieder duel even belangrijk."

Na de eerste drie speelrondes in de Premier League is zowel United als City nog zonder puntenverlies. Het doelsaldo van de 'Citizens' (9-3) is iets beter dan dat van de ploeg van Mourinho (6-1).

Guardiola

Trainer Guardiola van City liet weten vol voor de winst te gaan tegen United. "Ik wil aanvallend voetbal spelen en de wedstrijd controleren. Ik geloof tot de laatste dag van mijn carrière dat je goed moet spelen om een wedstrijd te winnen."

De voormalig trainer van FC Barcelona en Bayern München is op zijn hoede voor Zlatan Ibrahimovic, die net als Agüero een goede seizoensstart kende met drie doelpunten in drie wedstrijden.

"Ik heb veel respect voor wat hij heeft bereikt in zijn loopbaan. Wat hij overal heeft gepresteerd is geweldig. Sommige spelers hebben tijd nodig om aan een nieuwe competitie te wennen, maar de echte toppers niet."

De wedstrijd tussen United en City op Old Trafford begint zaterdagmiddag om 13.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League