Giovanni van Bronckhorst houdt zich nog niet bezig met het Europa League-duel van Feyenoord met Manchester United. De trainer van de Rotterdammers wil zich eerst richten op de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Het treffen met de ploeg uit Den Haag staat zondag op het programma. Donderdag komt United naar De Kuip voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, waarin ook Fenerbahçe en Zorya Luhansk de opponent zijn.

"Niemand krijgt rust voor het duel met United. Het belangrijkste is de komende wedstrijd tegen ADO", benadrukte Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie voor het duel van zondag.

Voor Feyenoord breekt er een drukke periode aan, met vlak na het Europa League-duel met United alweer de uitwedstrijd tegen PSV in de Eredivisie (18 september) en de thuiswedstrijd tegen FC Oss in de KNVB-beker (22 september). Van Bronckhorst maakt zich daar geen zorgen over.

"We hebben vanmorgen nog besproken wat er komen gaat en wat we moeten doen. We spelen veel duels en krijgen weinig rust. We moeten dus goed rusten en goed eten."

"De selectie kan dat wel, er wordt hard gewerkt. Iedereen is fit en klaar voor deze weken. De breedte van de selectie hebben we in deze periode nodig."

Kongolo

Het is nog onzeker of Terence Kongolo in actie kan komen in de thuiswedstrijd tegen ADO. De verdediger is niet helemaal fit. De 22-jarige Kongolo trainde de afgelopen dag apart van de groep. Volgens Van Bronckhorst wordt zaterdag besloten of hij zondag speelt.

Van Bronckhorst wel weer beschikken over de van een blessure herstelde Nelom, al begint de verdediger waarschijnlijk wel op de bank. Eljero Elia is nog herstellende van een schouderkwetsuur en kan dus nog niet in actie komen.

De wedstrijd tegen ADO begint zondagmiddag om 12.30 uur. Feyenoord zette de eerste vier duels van het seizoen allemaal in winst om en is koploper van de Eredivisie. De ploeg uit Den Haag staat met tien punten derde.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie