Liverpool komt zaterdag tegen Leicester City voor het eerst in actie in het verbouwde Anfield Road. Het stadion is met ruim 8.700 plaatsen uitgebreid en heeft nu een capaciteit van 54.074 plaatsen, zo maakte de club vrijdag bekend.

De hoofdtribune van het stadion, dat al sinds 1892 de thuisbasis is van Liverpool, werd sinds december 2014 verbouwd. Het project kostte de club naar verluidt een slordige 135 miljoen euro.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp liet bij de opening weten onder de indruk te zijn. "Het is echt heel knap wat ze hebben gedaan. Ongelooflijk hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen", aldus de 49-jarige Duitser.

Klopp hoopt dat Liverpool zaterdag tegen Leicester City baat heeft bij de uitbreiding van het stadion. "Het is onze eerste wedstrijd met ruim 8.000 extra mensen op de tribune. Dat betekent meer support, dus daar moeten we van profiteren."

Het duel tussen Liverpool en Leicester City begint zaterdagavond om 18.30 uur. Beide ploegen haalden vier punten uit de eerste drie wedstrijden in de Premier League.