Landon Donovan gaat twee jaar nadat hij zijn loopbaan beëindigde weer voetballen. De 34-jarige Amerikaan keert terug bij Los Angeles Galaxy.

Donovan is met 57 doelpunten in 157 interlands de topschutter aller tijden van de nationale ploeg.

De aanvaller meldt op Facebook dat hij het door blessures geplaagde LA Galaxy de rest van het seizoen wil helpen. De ploeg uit Californië speelt nog zes wedstrijden in de reguliere competitie van de Major League Soccer voordat de play-offs beginnen.

LA Galaxy verloor de laatste weken Jelle Van Damme, Steven Gerrard en Gyasi Zardes door blessures. Nigel de Jong vertrok bovendien eind vorige maand naar Galatasaray.

Trainer en technisch directeur Bruce Arena ontkende tegen de LA Times dat De Jong moest vertrekken om ruimte te maken voor Donovan.

"Ik had nooit meegewerkt aan een situatie waarin Nigel werd aangespoord om te vertrekken vanwege dit. Persoonlijk had ik graag gezien dat Nigel hier nog zou zijn. Maar dat is niet het geval."

Afscheid

Donovan verhuisde al op jonge leeftijd naar Bayer Leverkusen, maar een doorbraak in Europa bleef uit.

Hij had aanmerkelijk meer succes in de MLS, eerst bij San José Earthquakes en daarna bij LA Galaxy. Tussendoor liet Donovan zich verhuren aan Bayern München en Everton, maar de Amerikaan kon zijn status op de Europese velden niet waarmaken.

Donovan nam in 2014 afscheid met zijn zesde titel in de MLS.