Real Madrid en stadgenoot Atletico mogen de komende twee transferperiodes definitief geen nieuwe spelers aantrekken. De beroepscommissie van de FIFA besloot de straf donderdag te handhaven.

Real en Atletico mogen tot januari 2018 geen spelers halen, omdat beide clubs in het verleden fouten hebben gemaakt bij het registreren van minderjarige voetballers. De Spaanse topclubs gaan nog wel in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS.

Real en Atletico kregen het transferverbod al in januari opgelegd, maar dat werd vanwege hun beroep opgeschort. Afgelopen zomer mochten de finalisten van de Champions League zich dus alsnog versterken. 

Bij Atletico Madrid deden de overtredingen rond het registreren van minderjarige voetballers zich voor tussen 2007 en 2014. Real Madrid ging tussen 2005 en 2014 in de fout.

FC Barcelona

Real en Atletico kunnen overigens wel spelers aantrekken, maar die mogen dan pas in 2018 worden ingezet. FC Barcelona, dat in 2014 om dezelfde redenen een transferverbod kreeg, deed dat bijvoorbeeld bij Arda Turan.

De 29-jarige middenvelder werd in de zomer van 2015 overgenomen van Atletico, maar mocht pas sinds dit jaar in actie komen voor de Catalanen.