Ibrahim Afellay kampt met een terugslag in zijn herstel van een zware knieblessure. De middenvelder van Stoke City komt daardoor waarschijnlijk pas eind dit jaar weer in actie.

Afellay liep zijn kwetsuur in april van dit jaar op tijdens een training, toen hij een kruisband zwaar beschadigde. Het herstel, dat al maanden zou duren, neemt door de terugslag meer tijd in beslag.

"Hij heeft wat complicaties na zijn eerste operatie en is er wat langer uit", bevestigt Mark Bowen, assistent-trainer van Stoke City, tegenover de Stoke Sentinel. "Het kan wel eens december worden voor we hem weer terugzien."

De 30-jarige Afellay revalideert in Nederland. Vorig seizoen was hij tot zijn blessure een vaste waarde bij Stoke City. Hij deed in 31 competitiewedstrijden mee, waarin hij twee keer trefzeker was.

In 2011 liep Afellay als speler van FC Barcelona al eens een zware knieblessure op. Zijn herstel duurde toen ruim een halfjaar. De middenvelder kwam ook uit voor PSV, Schalke 04 en Olympiakos. Vorig jaar tekende hij bij Stoke City, waar hij nog een contract tot het einde van dit seizoen heeft.

Voor het Nederlands elftal speelde Afellay tot dusver 53 interlands. Zijn voorlopig laatste duel voor Oranje speelde hij op 29 maart van dit jaar, toen Engeland op Wembley met 2-1 werd verslagen.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League