Michel Platini zal ondanks de schorsing die hij kreeg opgelegd door de ethische commissie van de FIFA aanwezig zijn bij de UEFA-verkiezing op woensdag 14 september.

Een woordvoerder heeft tegenover persbureau AFP bevestigd dat de 61-jarige Fransman naar Athene afreist, waar zijn opvolger als voorzitter van de UEFA wordt gekozen.

Platini, die in Griekenland geen persconferentie zal geven, is geschorst door de ethische commissie van de FIFA omdat hij in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro aannam van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

In mei vocht Platini zijn straf zonder succes aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. Hij legde vervolgens zijn functie als preses neer.

Michael van Praag neemt het bij de UEFA-verkiezing op tegen de Sloveen Aleksander Ceferin. De Spanjaard Angel Villar Maria trok zich onlangs terug in de strijd om het voorzitterschap.

Opspraak

Van Praag kreeg woensdag de steun toegezegd van de Belgische en Britse voetbalbond, maar Ceferin kan rekenen op de stem van onder meer Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oost-Europese en Scandinavische bonden.

In aanloop naar de verkiezing is Ceferin in opspraak gekomen. Hij zou met hulp van FIFA-voorzitter Gianni Infantino stemmen voor zich hebben gewonnen.