NEC heeft woensdag bevestigd dat technisch manager Danny Hoekman de club per direct verlaat. De oud-speler van de Nijmegenaren was slechts twee maanden in dienst.

"De verwachtingen bleken helaas niet te stroken met de invulling en uitvoering van de functie. Om die reden heeft NEC besloten om Hoekman op non-actief te stellen", schrijft de club op de website.

De taken van Hoekman worden voorlopig overgenomen door tweevoudig Oranje-international Peter Wisgerhof, die lid is van de Raad van Commissarissen. 

De 51-jarige Hoekman had nog een contract voor drie jaar in De Goffert. NEC had sinds het vertrek van Edo Ophof in 2014 geen technische man meer in huis. De Nijmeegse club liet zich de afgelopen jaren voor het spelersbeleid adviseren door een extern bureau, Futuralis.

Botsen

Volgens Omroep Gelderland botste de eigenzinnige Hoekman al snel met diverse partijen binnen de club en met de adviseurs van Futuralis. Dat heeft nu geleid tot een definitieve breuk.

"We geloven nog steeds in deze structuur en in de aanstelling van een technisch manager die het beleid bewaakt en uitvoert. De samenwerking die we gestart zijn met Danny bleek alleen niet te werken op een wijze die we voor ogen hadden", zegt Wisgerhof.

NEC staat na vier Eredivisiewedstrijden op de twaalfde plaats met vijf punten. Zaterdag speelt de ploeg van de Duitse trainer Peter Hyballa thuis tegen PSV.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie