Nigel de Jong hoopt zich bij zijn nieuwe club Galatasaray weer in de kijker te spelen bij bondscoach Danny Blind.

"Ik wil het shirt van Oranje weer dragen, dat is een van mijn doelen", aldus De Jong, die het Amerikaanse Los Angeles Galaxy vorige week verruilde voor de Turkse topclub, woensdag in een interview op de website van Galatasaray.

De middenvelder speelde zijn laatste interland in maart 2015, toen hij nog bij AC Milan onder contract stond. Hij vindt niet dat hij zijn beste tijd gehad heeft nu hij de dertig gepasseerd is.

"Ik ben 31 jaar, dat is niet te oud. Ik wil dan ook nog vele jaren door bij Galatasaray en veel prijzen winnen. Vorig jaar heeft deze club de titel aan Fenerbahçe moeten laten. Dit jaar moet die weer van ons zijn, dat is mijn voornaamste doel."

Sneijder

De 81-voudig Oranje international is bij Galatasaray weer ploeggenoot van Wesley Sneijder, met wie hij eerder samenspeelde bij Ajax. Voorafgaand aan zijn transfer sprak De Jong al met hem over de club.

"Ik kreeg veel informatie van Wesley, over de andere spelers en de manier van voetballen. Maar natuurlijk wist ik al het een en ander van Galatasaray. Ik volg de club van kleins af aan. De Turkse competitie is een interessante competitie. Het niveau is hoog."

Galatasaray gaat na twee duels aan de leiding in de Süper Lig. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink won beide wedstrijden.

Bekijk het programma en de stand in de Turkse competitie