Aanvoerder Wesley Sneijder baalde dinsdagavond behoorlijk van de manier waarop het Nederlands elftal twee punten liet liggen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden.

"We verliezen niet, maar ik had vanavond toch meer willen hebben", treurde de maker van het enige Nederlandse doelpunt in Solna voor de camera van de NOS.

"Er was maar één ploeg die recht had op drie punten en dat waren wij, maar het geluk was niet aan onze zijde."

Oranje was in de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK de betere ploeg, maar kwam vlak voor rust op achterstand door een knullige fout van Kevin Strootman. Sneijder redde halverwege de tweede helft een punt voor Nederland (1-1).

Afgekeurd

In de slotfase leek Oranje zelfs nog drie punten over te houden aan het duel, maar de goal van Bas Dost werd afgekeurd. Ten onrechte, meende Sneijder.

"Het gebeurde in een split second. Hij gebruikte goed z'n lichaam en knikte goed binnen, dus dat had een verdiende overwinning moeten zijn."

Dost zelf kon zich ook niet vinden in de lezing van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato, die vond dat de ingevallen spits geduwd zou hebben. "Volgens mij was het een zuivere treffer."

"Bij een kopbal wordt er altijd wel een beetje geduwd, maar dan had hij nog wel heel vaak kunnen fluiten. Zulke duels komen heel veel voor. Het is jammer, want we verdienden de zege. En we konden ook wel eens een succesje gebruiken."

Dat hij even voor zijn afgekeurde goal in kansrijke positie niet voor de 2-1 zorgde, rekende de aanvaller van Sporting Lissabon zichzelf aan. "Ik kon er net niet helemaal goed bij. Maar die bal had erin gemogen."

Pech

Dat Nederland daardoor met slechts één punt vertrekt uit Zweden, weet aanvoerder Sneijder vooral ook aan pech. "Zeker vanwege de manier waarop. Wij bleven kansen creëren en ik wil ook complimenten maken aan het team, omdat we zijn blijven knokken."

"We hadden veel meer en ook betere kansen en hebben bijna niets weggegeven aan de andere kant. Dat is dan zuur."

Ook Davy Klaassen was van mening dat Oranje aanspraak maakte op meer. "We hebben wel goed gespeeld en goede dingen laten zien, maar nu overheerst vooral de teleurstelling dat we hier gelijkspelen."

"Er heerst ook wel wat chagrijn in de kleedkamer, zeker na de afgekeurde bal van Dost, die geen overtreding maakte. Dit was een wedstrijd waarin het even tegenzat. We verdienden het om te winnen, dus ik heb wel een rotgevoel."

"Vandaag was het een gedeelte pech. Deze wedstrijd was een goede pot, als we zo blijven spelen dan gaan we echt wel scoren. Als die goals gaan vallen, kunnen we alleen maar beter worden."