Oud-Vitessenaar Lucas Piazon kan zich na zijn vijfde verhuur op rij niet langer vinden in het beleid van zijn club Chelsea.

"Ik ben het zat om telkens maar weer te verhuizen", trekt Piazon van leer in gesprek met de Daily Mail. "Eén, twee, drie verhuurperiodes, misschien is het dan wel genoeg. Ik ben eraan toe om ergens langer te blijven."

De 22-jarige Braziliaan streek in 2011 neer bij Chelsea, dat de aanvallende middenvelder voor zes miljoen euro overnam van São Paulo. Na anderhalf seizoen in voornamelijk het tweede elftal volgden verhuurperiodes bij Malaga, Vitesse, Eintracht Frankfurt en Reading.

De komende maanden is hij één van de liefst 38 contractspelers van de 'Blues' die elders is gestald. Tot januari speelt de jeugdinternational voor stadgenoot Fulham, die uitkomt in het Championship.

Piazon zelf vindt het nu wel genoeg geweest. "Ik moet eens meer dan een seizoen bij een club blijven, zodat ze me echt als hun speler zien en niet als een Chelsea-huurling die op een dag weer terugkeert naar Chelsea."

"Het heeft geen enkele zin om telkens weer verhuurd te worden. Daar word je naar mijn mening niet beter van en zo denken de andere huurlingen er ook over. Ik zie er de voordelen niet meer van in. Elk jaar bij een andere club is niet goed voor een speler van 22."

Vitesse

Aan één seizoen bewaart de Braziliaan echter wel goede herinneringen. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Vitesse, dus dat deed me wel goed. In de Eredivisie draait het allemaal om voetballen, ze denken aan meer dan alleen verdedigen."

"We hadden een topteam, speelden geweldig voetbal en het was heel gemakkelijk om te scoren of assists te geven. Daarna vertrok ik naar Duitsland, waar je twaalf of dertien kilometer per wedstrijd aflegde. Na afloop lag ik halfdood op het veld. Ik heb wel geleerd dat het tijd kost om je aan te passen."

Of hij nog een toekomst voor zichzelf ziet op Stamford Bridge durft Piazon niet te zeggen. "Ik wil natuurlijk nog steeds wel slagen bij Chelsea, daarvoor kwam ik naar Europa. Misschien kan ik ooit terugkomen in de toekomst. Anders wil ik voor een langere periode naar een club, want ik wil niet langer ergens op een dood spoor zitten."