Albanië heeft dinsdagmiddag in de resterende veertien minuten van het WK-kwalificatieduel met Macedonië alsnog drie punten gepakt (2-1).

Bekim Balaj maakte in de 89e minuut de winnende treffer, nadat het duel in Shkoder maandag na 76 minuten gestaakt werd vanwege hevige regenval. De tussenstand was toen 1-1.

Na tien minuten kwam het thuisland maandag op 1-0 door Armando Sadiku, maar vroeg in de tweede helft trok Ezgjan Alioski de stand gelijk. Dinsdag om 14.00 uur werd de wedstrijd hervat, waarna Balaj de Albanezen dus alsnog naar de zege schoot in groep G.

De andere twee wedstrijden in de groep werden maandag wel uitgespeeld. Spanje won thuis met 8-0 van Liechtenstein en gaat aan kop.

Video: Albanië-Macedonië gestaakt wegens hevige regenval

Italië

Italië was mede dankzij een doelpunt van Graziano Pellè, die tegenwoordig speelt voor het Chinese Shandong Luneng, met 3-1 te sterk voor Israël.

Op donderdag 6 oktober staat de tweede speelronde in groep G op het programma, waarin de kraker Italië-Spanje wordt afgewerkt. Verder neemt Liechtenstein het dan op tegen Albanië en treft Macedonië Israël.