De Franse bondscoach Didier Deschamps wil dat zijn ploeg dinsdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland agressief voor de dag komt. Frankrijk is op de route naar het WK 2018 in Rusland een belangrijke concurrent in de poule van Oranje.

Frankrijk start net als Nederland vanavond de WK-kwalificatiestrijd in poule A met een uitwedstrijd. In Borisov treedt de verliezend EK-finalist aan tegen Wit-Rusland en die wedstrijd mag volgens bondscoach Didier Deschamps niet worden onderschat. 

"Wit-Rusland is een lastig obstakel, maar we moeten kunnen winnen”, vertelde hij op een persconferentie. "Het is een kwestie van een goede organisatie en agresiviteit. Wit-Rusland heeft behoorlijk wat lange jongens, maar die had Italië ook. Daar moeten we dus mee om moeten gaan."

Frankrijk won die vriendschappelijke interland tegen Italië donderdag in Bari met 3-1 en beleefde daarmee een goede generale. "We staan er prima voor", weet Deschamps. "Alle spelers zijn beschikbaar en klaar om te spelen. We hebben goede trainingen afgewerkt op hoge intensiteit en iedereen heeft er zin in."

Concentratie

Wit-Rusland is geen onbekende voor Frankrijk. Beide landen waren ook in de kwalificatie voor het WK van 2014 aan elkaar gekoppeld. Frankrijk won beide wedstrijden (3-1 en 2-4), maar makkelijk ging dat niet. "Sommige spelers uit de huidige selectie waren er toen ook al bij", zegt Deschamps.

"Dat kan een voordeel zijn, want zij zullen weten dat we er niet te makkelijk over moeten denken. Dit is een lastige kwalificatiewedstrijd die de maximale concentratie eist van iedereen. Niet alleen in de aanval, maar ook in de verdediging."

De wedstrijd tussen Wit-Rusland en Frankrijk begint om 20.45 uur. In de poule van Oranje zitten verder nog Zweden, Bulgarije en Luxemburg.