Standard Luik, tegenstander van Ajax in de Europa League heeft dinsdag trainer Yannick Ferrera ontslagen. De Belg wordt opgevolgd door de Serviër Aleksandar Jankovic.

"Onze club heeft beslist om de samenwerking te beëindigen", staat op de website van de Belgische club. Er wordt geen reden gegeven voor het ontslag, maar Standard Luik is met zes punten uit de eerste vijf wedstrijden wel slecht begonnen aan de competitie.

Kort na het ontslag van Ferrera werd bekend dat Jankovic de nieuwe trainer is van Standard. Hij komt over van KV Mechelen.

De 35-jarige Ferrera leidde de Standard vorig seizoen nog wel naar bekerwinst, maar wist zich in de reguliere competitie niet te plaatsen voor play-off 1. De Belg ruim een jaar in dienst bij Standard. Eerder was hij hoofdtrainer bij Sint-Truidense VV en Charleroi.

Ajax

Standard is in de Europa League ingedeeld in groep G met Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos. In de tweede speelronde in de groep, op 29 september, staan Ajax en Standard tegenover elkaar in de Arena.

Op 8 december gaat Ajax op bezoek bij Luik.

Bekijk het programma in de Europa League