Danny Blind vertrekt niet zelf bij het Nederlands elftal als zijn ploeg dinsdag verliest van Zweden. Maar hij benadrukte ook dat het niet alleen aan hem is of hij aanblijft bij een nederlaag.

"Want daar ga ik niet alleen over. Dat is ook aan andere mensen", aldus Blind maandagavond voorafgaand aan de laatste training in Solna voor het eerste duel in de WK-kwalificatie.

Oranje kent een roerige periode door onder meer het vertrek van assistent-bondscoaches Dick Advoaat en Marco van Basten. Donderdag werd een oefeninterland tegen Griekenland met 2-1 verloren.

Voor het duel met Zweden voelt Blind geen druk. "Omdat ik er waarschijnlijk goed tegen kan. Ik weet wat ik aan het doen ben, wat ik kan doen en wat ik moet doen. Het is een paar duels goed gegaan", doelde hij op een serie van drie overwinningen en een gelijkspel.

"Afgelopen donderdag was het niet best niet tegen de Grieken. Dat weten we. Nu focussen we ons op deze nieuwe klus in Zweden."

Sneijder

Wesley Sneijder krijgt dinsdagavond waarschijnlijk een andere rol. De aanvoerder begint vermoedelijk op de linkerflank aan zijn 123e interland.

Zo komt er een plaats vrij voor Davy Klaassen of Davy Pröpper op het middenveld. De kans is groot dat Blind zijn basisploeg van het verloren duel met Griekenland op meerdere posities gaat wijzigen.

"Ik vind dat we wat meer gesloten moeten spelen, met de linies wat dichter bij elkaar", aldus Blind. "Dat hebben we donderdag in het verloren duel met de Grieken alleen in de openingsfase gedaan. Dat is natuurlijk niet voldoende."

De wedstrijd in Zweden begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Friends Arena in Solna. Frankrjk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg zijn de overige landen in groep A.