Teammanager Hans Jorritsma blijft mogelijk toch langer verbonden aan het Nederlands elftal. De KNVB gaat opnieuw naar zijn contractsituatie kijken.

Volgens Voetbal International is dat een van de uitkomsten van een overleg dat afgelopen weekend plaatsvond tussen technisch directeur Hans van Breukelen en de spelersraad van Oranje.

Jorritsma moest eigenlijk deze zomer vertrekken bij het Nederlands elftal, maar bij gebrek aan een opvolger besloot de KNVB dat hij tot 1 januari 2017 mocht blijven. Nu wordt de periode van Jorritsma bij Oranje wellicht verlengd tot en met 2018.

In de spelersraad van Oranje zitten Wesley Sneijder, Daley Blind, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. De laatste twee ontbreken momenteel in de selectie.

Van Breukelen gaf aan de spelersraad tevens uitleg over de roerige periode rond Oranje met onder meer het vertrek van assistent-bondscoaches Dick Advocaat en Marco van Basten en het afhaken van de beoogde assistent Ruud Gullit.

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond aan de kwalficatiereeks voor het WK van 2018 met een uitwedstrijd tegen Zweden. Het duel begint om 20.45 uur in de Friends Arena in Solna.