John Guidetti en Marcus Berg vormen dinsdagavond waarschijnlijk het spitsenkoppel van Zweden tijdens de thuiswedstrijd tegen het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie.

Nu Zlatan Ibrahimovic na het EK van afgelopen zomer afscheid heeft genomen als international, trainden Berg en Guidetti maandag met de beoogde basisformatie tijdens de laatste training voor het duel met Oranje.

Guidetti speelde in het seizoen 2011/2012 op huurbasis voor Feyenoord, waarvoor hij onder meer drie keer scoorde in een thuisduel met Ajax (4-2). Hij staat inmiddels onder contract bij Celta de Vigo, één van de tegenstanders van Ajax in de Europa League.

De spits staat wel op het punt om voor het eerst vader te worden. De voormalig Feyenoorder heeft al aangegeven dat hij de wedstrijd tegen Oranje over zal slaan als deze samenvalt met de geboorte van zijn kind. Hij begon maandag ook iets later aan de training na een bezoek aan een arts met zijn hoogzwangere vrouw.

De nieuwe bondscoach Janne Andersson had ook zorgen over de beschikbaarheid van Berg, maar de vrouw van de 30-jarige aanvaller van Panathinaikos beviel in de nacht van zaterdag op zondag van hun derde kind.

De oud-speler van FC Groningen en PSV was voor de geboorte teruggereisd naar Griekenland, maar keerde vervolgens terug naar Zweden en kan spelen tegen Oranje.

Granqvist

Ook Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) en middenvelder Oscar Hiljemark stevenen af op een basisplaats tegen het Nederlands elftal.

Andersson trainde de afgelopen dagen steeds met nagenoeg dezelfde basisploeg. Van de elf spelers was alleen Berg zondag niet van de partij.

Zweden trainde de laatste dagen grotendeels achter gesloten deuren. Zweedse media wisten de basisploeg echter te achterhalen.

Bondscoach Andersson probeerde zijn eerste elf maandag op een persconferentie geheim te houden. "Maar ik ben er wel uit", zei hij. "Het proces is een beetje lastig geweest. Maar over de uiteindelijke beslissingen ben ik wel tevreden."

Geduldig

Andersson vertelde de beelden van het duel van Nederlands elftal met Griekenland (1-2) goed te hebben bestudeerd. "We zullen geduldig moeten zijn en wachten op het juiste moment om toe te slaan.''

De Zweden weten dat ze Ibrahimovic zullen gaan missen. "Hij was een absolute leider en maakte veel doelpunten", aldus de nieuwe captain Granqvist. "Ik zal mijn nieuwe functie anders moeten invullen."

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Oranje begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Friends Arena in Solna.

Vermoedelijke opstelling Zweden: Olsen; Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist en Wendt; Rohdén, Fransson, Hiljemark en Forsberg; Guidetti, Berg.