Georginio Wijnaldum vindt dat bondscoach Danny Blind gewoon moet aanblijven als Oranje dinsdag de WK-kwalificatie begint met een nederlaag tegen Zweden.

"Wij hebben als selectie de sleutel tot het aanblijven van de bondscoach in handen en dat moeten we goed beseffen", zegt Wijnaldum tegen De Telegraaf.

"Maar zelfs bij een nederlaag vind ik dat de bondscoach moet blijven. Hij is tactisch heel sterk."

De 25-jarige middenvelder van Liverpool begrijpt wel dat de druk op Blind groot is, nadat Oranje er onder zijn leiding niet in slaagde kwalificatie voor het EK af te dwingen en donderdag het oefenduel met Griekenland met 2-1 verloor.

"Natuurlijk snap ik dat de buitenwacht vraagtekens zet. Dat heb je altijd als de resultaten niet goed zijn. Maar je kunt ook niet zeggen dat José Mourinho er tactisch niks van kan. Twee jaar geleden werd hij kampioen met Chelsea en vorig seizoen lag hij eruit. Hij is ook een goede trainer."

Groep A

Wijnaldum en Oranje reizen maandag af naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Maandagavond om 19.45 uur traint de selectie van Blind in de Friends Arena, waar dinsdag om 20.45 uur de wedstrijd begint.

De andere wedstrijden in groep A worden ook op dinsdag gespeeld. Wit-Rusland speelt thuis tegen Frankrijk en Bulgarije ontvangt Luxemburg.