Sam Allardyce boekte zondag met Engeland een gelukkige, maar zeker niet onverdiende zege op Slowakije (1-0) in de WK-kwalificatie. Dankzij een goal van Adam Lallana vierde hij een mooi debuut als bondscoach.

"Ik denk niet dat iemand eraan twijfelt dat we verdiend hebben we gewonnen", zei de bondscoach na afloop bij Sky Sports. "Het enige dat telt is de zege, ook al kwam die pas op het eind."

Allardyce erkende dat zijn ploeg moeite had met de compact spelende Slowaken, die een groot deel van de tweede helft met een man minder speelden na rood voor Martin Skrtel.

"We moesten geduldig spelen, want er stond een man of negen voor het doel. Gelukkig wisten we aan het eind een bres te slaan, al begon ik me wel zorgen te maken toen we een paar kansen verprutsten."

Fout

Diep in blessuretijd bezorgde Lallana Engeland alsnog de zege. Theo Walcott dacht de Engelsen even daarvoor al aan een treffer te helpen, maar die goal werd geannuleerd.

"Daar maakte de scheidsrechter een fout", vond Allardyce. "De bal kwam overduidelijk van een Slowaakse verdediger. Een doelpunt toen had het makkelijker gemaakt voor ons, maar uiteindelijk hebben we waar we voor kwamen."

Door de zege staat Engeland na een speelronde tweede in groep F van de WK-kwalificatie. Schotland gaat aan kop na een 5-1 zege zondag bij Malta. Het derde duel in de groep, tussen Litouwen Slovenië, eindigde in 2-2.