Duitsland is de WK-kwalificatie zondag uitstekend begonnnen. Aan de hand van uitblinker Thomas Müller werd Noorwegen met 3-0 geklopt.

De aanvaller van Bayern München zorgde zelf in de eerste helft voor 1-0, waarna hij Joshua Kimmich in staat stelde de voorsprong te verdubbelen.

Na rust was Müller voor de tweede keer trefzeker, waarna Duitsland het duel eenvoudig uitspeelde.

Müller was op het afgelopen EK in Frankrijk een stuk minder trefzeker. Mede dankzij de tegenvallende productie van de speler van Bayern werd de wereldkampioen in de halve finales uitgeschakeld.

In Oslo was Müller ouderwets op dreef. Dat leidde al na een kwartier tot de openingstreffer. Vlak voor rust zette hij op gevoelige wijze Kimmich vrij voor de doelman. De rechtsback maakte vervolgens zijn eerste interlanddoelpunt.

Duitsland domineerde ook na rust en dat leidde na een uur spelen tot het derde doelpunt. Sami Khedira zette voor, Müller knikte raak.

Tsjechië

Tsjechië kwam eveneens in groep C niet voorbij Noord-Ierland. Beide landen scoorden niet: 0-0. Azerbeidzjan rekende eerder op zondag af met San Marino: 1-0.

Schotland is na de eerste speelronde de trotse koploper in groep F. Malta, dat ruim een half uur met een man minder speelde, werd met 5-1 geklopt.

Robert Snodgrass was verantwoordelijk voor drie doelpunten. Chris Martin en Steven Fletcher maakten de andere treffers voor de ploeg van bondscoach Gordon Strachan. Malta beëindigde het duel na een tweede rode kaart in blessuretijd zelfs met negen man.

Engeland won eerder op de avond moeizaam bij Slowakije. Adam Lallana bezorgde de nieuwe bondscoach Sam Allardyce een prettig debuut door diep in blessuretijd te scoren: 1-0.

In groep E bewaarden Roemenië en Montenegro de doelpunten voor de slotfase. Na treffers van Adrian Popa en Steven Jovetic eindigde het duel in 1-1.