Het Nederlands elftal moet het dinsdag in het WK-kwalificatieduel met Zweden stellen zonder Ron Vlaar. De verdediger van AZ kampt met kuitklachten.

Vlaar heeft zich zaterdagmiddag afgemeld bij Danny Blind, zo meldt de KNVB. De bondscoach zal geen vervanger oproepen voor de Noord-Hollander, waardoor er nu nog 23 spelers in zijn selectie zitten.

De 31-jarige Vlaar kreeg onder Blind nog geen speeltijd in het Nederlands elftal. Zijn 32e en voorlopig laatste interland dateert van november 2014.

De voormalig Feyenoorder kwam donderdag dus ook niet in actie in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland (1-2 nederlaag). Daley Blind en Jeffrey Bruma vormden het centrale verdedigingsduo in Eindhoven.

Bondscoach Blind beschikt ook nog over Southampton-verdediger Virgil van Dijk en Ajacied Joël Veltman, die tegen de Grieken een basisplaats had als rechtsback.

Video: Samenvatting Nederland-Griekenland (1-2)

Friends Arena

De eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden begint dinsdagavond om 20.45 uur in Solna. Tegelijkertijd worden in poule A ook Bulgarije-Luxemburg en Wit-Rusland-Frankrijk gespeeld.

Het Nederlands elftal traint zondag nog achter gesloten deuren in het stadion van AZ.

Maandag vertrekt Oranje naar Stockholm, waar in de Friends Arena van Solna nog een afsluitende training voor het belangrijke duel in Zweden op het programma staat.