Feyenoord heeft zaterdag wegens een technische storing de verkoop van kaarten voor de wedstrijden in de Europa League stopgezet.

De problemen liggen volgens de Rotterdamse club bij Eventim, het online platform voor de ticketverkoop. De club meldt op de website dat de kaartverkoop dit weekeinde niet meer wordt hervat.

Supporters met seizoenskaart konden vanaf zaterdag de tickets kopen voor de wedstrijden tegen Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Vrijwel direct na de start van de verkoop ontstonden er problemen en regende het klachten.

Het aantal beschikbare tickets voor de drie duels is beperkt. Eind augustus maakte Feyenoord bekend de capaciteit van De Kuip bij Europese duels terug te brengen naar 26.000, waarbij er netten langs het veld worden opgehangen en extra stewards worden ingezet.

De maatregelen zijn een reactie op de voorwaardelijke straf van twee duels zonder publiek die de bekerwinnaar van de UEFA kreeg naar aanleiding van het laatste Europese thuisduel, op 26 februari 2015 tegen AS Roma.

Begrip

Feyenoord toont begrip voor de frustratie bij veel supporters, die er niet in slaagden de passe-partout aan te schaffen via het internetsysteem van Eventim.

De club maakt sinds het begin van dit jaar gebruik van het ticketsysteem van dit bedrijf, in navolging van tal van Europese topclubs als Borussia Dortmund, Juventus en AC Milan.

"Het probleem ligt bij Eventim, die moet aan het werk. Feyenoord kan er nu even niets aan doen. We hopen maandag met meer informatie te komen over de gevolgen van de storing en het vervolg van de kaartverkoop", meldde een woordvoerder.