Mexico heeft zaterdag mede dankzij een treffer van PSV-verdediger Hector Moreno met 3-1 gewonnen van El Salvador in de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF.

Moreno maakte vroeg in de tweede helft gelijk nadat Alexander Larin El Salvador voor rust op voorsprong had gezet. Angel Sepulveda en Raul Jimenez stelden vervolgens de Mexicaanse zege veilig.

Net als Moreno speelde PSV'er Andres Guardado de hele wedstrijd namens Mexico, dat na vijf wedstrijd nog altijd zonder puntenverlies is in groep A en al zeker is van de volgende ronde.

In dezelfde poule was Honduras met 2-1 te sterk voor Canada. Honduras is voorlopig tweede met zeven punten, gevolgd door de Canadezen (vier) en El Salvador (twee).

In groep C waren de Verenigde Staten met liefst 6-0 te sterk voor Saint Vincent en de Grenadines. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore tekende op slag van rust voor de derde treffer.

Amerika is na vijf duels met tien punten tweede achter Trinidad en Tobago, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Guatemala en elf punten heeft. Guatemala vergaarde zeven punten en Saint Vincent en de Grenadines is nog puntloos.

Costa Rica

Costa Rica was in poule B door een doelpunt van Randall Azofeifa met 1-0 te sterk voor Haïti. Bryan Ruiz, oud-speler van onder meer FC Twente en PSV, deed ruim een uur mee.

Panama won in dezelfde groep met 2-0 van Jamaica. Costa Rica leidt in de poule met dertien punten, gevolgd door Panama (tien). Jamaica (vier punten) en Haïti (één) zijn al uitgeschakeld.

De eerste twee landen van iedere groep plaatsen zich voor de laatste groepsronde, waarin de nummers één, twee en drie zich rechtstreeks plaatsen voor het WK. De nummer vier speelt een play-off.