Bondscoach Fred Grim is teleurgesteld omdat Jong Oranje tegen Wit-Rusland niet wist te winnen. Het EK-kwalificatieduel in Minsk eindigde vrijdag in 2-2.

"We waren hiernaartoe gekomen om te winnen. Alle drie de laatste groepswedstrijden wilden we omzetten in drie punten. Dat kan nu al niet meer", aldus Grim, die door het puntenverlies ver verwijderd is van deelname aan het EK volgend jaar in Polen.

Om het EK te kunnen halen moet Nederland als eerste eindigen in de poule of tot de beste vier nummers twee behoren. Jong Oranje staat nu na zes van de acht wedstrijden tweede in de groep met twee punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld dan koploper Jong Slowakije.

Winnen was dus noodzakelijk in een nagenoeg leeg stadion, besefte Grim. "Na de 2-2 van Derrick Luckassen (twaalf minuten voor tijd, red.) hadden we nog genoeg tijd om de winnende te maken. Maar het lukte niet. We konden de bal voorin niet vasthouden."

El Ghazi

Toch kreeg Jong Oranje in blessuretijd nog een enorme kans om drie punten te pakken. Anwar El Ghazi stond vrij voor het Wit-Russiche doel, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Vladimir Vasilyuchek.

"Die had hij gewoon moeten maken", zei Grim. "We hebben nog wel drie goede kansen gehad, maar hij viel niet. Ik ben dan ook zeker niet tevreden."