Na twee seizoenen met weinig basisplaatsen en nog minder doelpunten heeft Mario Balotelli er alle vertrouwen in dat hij zijn carrière bij OGC Nice nieuw leven in kan blazen.

"Ik zie mezelf niet als een risico voor Nice", zei de 26-jarige Balotelli vrijdag tijdens zijn presentatie bij de Zuid-Franse club.

De Italiaan werd woensdag op de laatste dag van de transferperiode overgenomen van Liverpool. Hij had bij de Premier League-club nog een contract tot medio 2018, maar mocht na twee mislukte seizoenen transfervrij vertrekken bij de 'Reds'.

Liverpool had de spits in de zomer van 2014 nog voor 19 miljoen euro overgenomen van AC Milan, maar hij kwam op Anfield Road niet verder zestien competitieduels en één goal. Vorig seizoen scoorde hij als huurling van Milan ook maar één keer.

"Maar het verhaal van mijn carrière is niet zoals de pers het geschreven heeft", benadrukte Balotelli. "Ik heb veel fysieke problemen gehad de laatste twee jaar. Ik denk dus niet dat ik een gokje ben voor Nice."

Nice-president Jean-Pierre Rivère vindt echter wel degelijk dat Nice een risico neemt met het aantrekken van de 33-voudig international (dertien goals). "Maar dat is een risico dat ik graag neem."

Speeltijd

Balotelli stelde vooral voor Nice gekozen te hebben vanwege de grote kans op speeltijd. "Het besluit om nu naar Nice te komen was een puur sportief besluit. Dit is de beste club voor mij. Er waren andere clubs geïnteresseerd, topclubs ook. Maar ik moet gaan spelen, vooral dit jaar. "

"Ik geloof in het project van Nice. Ik heb gesproken met de trainer (Lucien Favre, red.) en hij wilde me echt hebben. Hij gelooft in mij, zoals ik ook in hem geloof."

Balotelli, die een eenjarig contract voor een salaris van naar verluidt 4,5 miljoen euro ondertekende aan de Cote d'Azur, heeft de reputatie dat hij bij zijn vorige clubs vaak in het nachtleven te vinden was.

De aanvaller had geen trek om tijdens zijn presentatie antwoord te geven op een vraag van een journalist over die verhalen. "Ik hoor die vraag liever niet", zei hij. "Ik hoop dat dit een heel goed jaar wordt. Dat is alles."