Jorrit Hendrix is trots dat hij donderdag zijn eerste minuten mocht maken in Oranje, al werd het door de 2-1 nederlaag tegen Griekenland niet het debuut waar hij op gehoopt had.

"Ik heb nu toch een beetje een dubbel gevoel. Het is erg jammer dat je zo thuis verliest", aldus Hendrix, die halverwege de tweede helft als invaller in het veld kwam voor Kevin Strootman.

De middenvelder van PSV kwam er op een lastig moment in. "De eerste vijf of tien minuten heb ik de bal niet eens aangeraakt, omdat Griekenland alleen maar balbezit had. Daarna ging het gelukkig wel redelijk."

"Ik was in het veld niet echt gespannen. Op het moment van warmlopen en toen ik erin kwam heb ik wel heel bewust gedacht aan het feit dat dit mijn debuut was. Maar tijdens de wedstrijd niet. Daar is ook geen tijd voor. Het is een cliché, maar het gaat allemaal net even iets sneller. Ik moest meteen schakelen."

Video: Samenvatting Nederland-Griekenland (1-2)

Haasje

Na het duel in het Philips Stadion kreeg de 21-jarige Hendrix het zogeheten 'haasje', dat elke debutant bij Oranje krijgt. "Hans van Breukelen reikte hem aan mij uit en vertelde het een en ander over het verleden. Dat ga ik hier nu niet vertellen. Het was wel mooi, al overheerste binnen de ploeg op dat moment natuurlijk teleurstelling."

Hendrix benadrukt echter dat er door de nederlaag tegen Griekenland niets veranderd is richting het WK 2018, waarvoor Oranje dinsdag in Zweden aan de kwalificatie begint.

"De wedstijd van dinsdag is belangrijker. Het doel is ook niet veranderd: we willen en moeten eigenlijk ook winnen van Zweden. En daar hebben we ook de kwaliteiten voor."