Lionel Messi is dankbaar dat hij in de nacht van donderdag op vrijdag weer van waarde kon zijn voor het Argentijnse nationale elftal. De sterspeler maakte bij zijn rentree de enige treffer in het WK-kwalificatieduel met Uruguay (1-0).

Eerder deze maand kwam Messi terug op zijn beslissing om te stoppen als international. In juni kondigde hij nog zijn afscheid aan na de verloren Copa America-finale tegen Chili.

Messi drukte in Mendoza gelijk weer zijn stempel op de wedstrijd. De aanvaller van FC Barcelona bezorgde zijn land met een van richting veranderd schot de zege en de koppositie in de kwalificatie in Zuid-Amerika.

"Ik heb niemand voor de gek gehouden toen ik mijn afscheid als international aankondigde", zei Messi na afloop van het duel met Uruguay.

"Ik voelde me toen echt zo. We waren ontzettend teleurgesteld dat we de finale verloren, maar daarna heb ik beter nagedacht. Ik heb een gesprek gehad met bondscoach Edgardo Bauza en ook de mensen om mij heen hebben me overtuigd om terug te keren."

Messi moet de wedstrijd van dinsdagnacht tegen Venezuela wellicht aan zich voorbij laten gaan. "Ik weet niet of ik dan in actie kan komen. Ik heb veel pijn in mijn lies, maar ik wilde tegen Uruguay spelen na de onrust die ik heb veroorzaakt."