De 2-0 oefennederlaag van donderdag toonde volgens de kersverse Belgische bondscoach Roberto Martinez aan dat 'zijn' land nog heel veel werk te verzetten heeft.

"We wisten dat we getest zouden worden. Soms speel je oefenduels waar je weinig informatie uit haalt, maar dat is nu anders", zei Martinez na afloop van zijn debuutwedstrijd voor de camera van Sporza.

David Silva kroonde zich in het Koning Boudewijnstadion tot man van de wedstrijd door beide treffers op zijn naam te schrijven. België kon er maar weinig tegenover stellen.

"Als team moeten we het juiste evenwicht vinden en moeten we hard werken. Met talent alleen word je geen winnende ploeg. We hadden deze informatie nodig en moeten nu hard werken", aldus Martinez.

"We hebben tegen een goeie tegenstander gespeeld. Dat is het niveau dat we willen bereiken. We weten nu wat de punten zijn waaraan we moeten werken."

Video: Courtois vond dat Belgen slecht speelden

Startpunt

De opvolger van de ontslagen Marc Wilmots stelde dat het geen fijne vertoning was voor de Belgische fans. "Niemand wil zo'n nederlaag, maar dit kan ook een startpunt zijn. Het talent is er, dat weet iedereen. We moeten vooral op mentaal vlak veel verbeteren."

"Het resultaat is pijnlijk, maar dit is de realiteit. Tegen Cyprus wordt het een ander duel, maar elke wedstrijd is moeilijk."

Lopetegui

Julen Lopetegui keek wel tevreden terug op zijn eerste interland als keuzeheer van Spanje. "Dit was een zeer fijne wedstrijd, maar de volgende tegen Liechtenstein is belangrijker. Zonder twijfel", waren de duidelijke woorden van de opvolger van Vicente Del Bosque.

"We hebben soms zeer goed gespeeld. Omdat de selectie in balans is, weten we ook hoe we pijn moeten lijden."

Anders dan Del Bosque lijkt Lopetegui de jongere spelers het vertrouwen te geven. Hij liet onder anderen Iker Casillas en Cesc Fabregas buiten zijn selectie. "Beetje bij beetje zullen de jongeren meer verantwoordelijkheid nemen. In het leven en in het voetbal gaat dat zo."