Georginio Wijnaldum vindt dat het Nederlands elftal niet te zware conclusies moet verbinden aan de oefennederlaag donderdag tegen Griekenland (2-1).

"Eigenlijk verandert er niets in de aanloop naar de wedstrijd van dinsdag tegen Zweden", aldus Wijnaldum tegen NU.nl. "Natuurlijk is het lekkerder als we 5-0 hadden gewonnen, maar dan nog begin je tegen Zweden weer op nul."

De 25-jarige Wijnaldum vindt ook niet dat er door de nederlaag nog meer druk is komen te liggen op de wedstrijd tegen Zweden, het eerste duel van Oranje in de kwalificatie voor het WK 2018.

"De druk was er al omdat we het EK hebben gemist. We mogen niet nog eens een groot toernooi missen. Het is aan ons om te laten zien dat we met die druk om kunnen gaan. We moeten de klus klaren tegen Zweden. Ik wil niet weer achter de feiten aanlopen tijdens de kwalificatie."

Video: Samenvatting Nederland-Griekenland (1-2)

Onrust

Wijnaldum put moed uit de beginfase van het oefenduel met Griekenland, waarin hij Oranje aan een 1-0 voorsprong hielp. "Zo moeten we dinsdag ook spelen, al moet dan die terugval uitblijven. Hoe het kan dat we zo ver terugvielen? Dat is lastig omdat we de wedstrijd nog moeten analyseren."

Volgens Wijnaldum speelde de onrust binnen de KNVB in ieder geval geen rol in de aanloop naar en tijdens de wedstrijd tegen de Grieken.

"Dat heeft geen invloed gehad. Natuurlijk heeft iedereen zijn mening, maar het gaat bij de spelers meer over de wedstrijd. Ik heb bijvoorbeeld ook niet met Marco van Basten (assistent-bondscoach, red.) gesproken over zijn naderende vertrek."

"Het is dat ik er nu weer naar gevraagd word. Pas dan denk ik: oh ja, dat speelt ook nog. Verder probeer ik het zoveel mogelijk los te laten. Ik heb er toch geen invloed op."