Lionel Messi heeft bij zijn rentree voor Argentinië zijn land naar een 1-0 overwinning geloodst in het WK-kwalificatieduel met Uruguay. Ook Brazilië boekte een zege in de jacht op een WK-ticket.

De 29-jarige Messi maakte in Mendoza in de slotfase van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vlak na de openingstreffer ontving Paulo Dybala zijn tweede gele kaart, waardoor de Argentijnen met tien man verder moesten. Toch wist Uruguay, met onder meer Luis Suarez en Edinson Cavani in de basis, niet te scoren.

Eerder deze maand kwam Messi terug op zijn beslissing om te stoppen als international. In juni kondigde hij nog zijn afscheid aan na de verloren Copa America-finale tegen Chili.

Mede dankzij de overwinning op Uruguay gaat Argentinië na zeven wedstrijden aan de leiding in de kwalificatie in Zuid-Amerika. Uruguay staat tweede. Brazilië, dat met 3-0 won bij Ecuador staat na zeven duels op de vijfde plaats. Alleen de top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK over twee jaar in Rusland. De nummer vijf krijgt een herkansing in een play-off.

Ecuador-Brazilië

Alle Braziliaanse goals vielen donderdag in de tweede helft. Neymar brak in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito in de 72e minuut de ban door een penalty te benutten. De aanvaller van FC Barcelona speelde zijn eerste wedstrijd sinds de olympische finale van bijna twee weken geleden tegen Duitsland.

De andere twee Braziliaanse goals werden gemaakt door Gabriel Jesus, waarvan één in blessuretijd.

Ecuador stond vanaf de 75e minuut met een man minder op het veld. Middenvelder Juan Paredes moest na twee gele kaarten vertrekken.