Kevin Strootman vindt dat de spelers van Oranje na de oefennederlaag donderdag tegen Griekenland (2-1) naar zichzelf moeten kijken. 

"Deze nederlaag komt niet door de KNVB of door de tegenstander. Wat er in de staf gebeurt is sowieso geen issue voor ons. Er zijn geen excuses voor ons als spelers", aldus Strootman na afloop in het Philips Stadion.

"Wij mogen ons dit zelf aanrekenen. We kunnen daarover praten, maar dat kunnen we beter aan anderen laten. Dinsdag tegen Zweden moeten we als spelers allemaal maar eens laten zien dat we in het Nederlands elftal thuishoren. We moeten drie punten pakken."

Strootman, die halverwege de tweede helft gewisseld werd voor debutant Jorrit Hendrix, was ook kritisch over zijn eigen spel.

"Dat moet echt beter tegen Zweden. Ik heb onnodig balverlies geleden en verdedigend was het ook niet goed. Op een gegeven moment zag je misschien ook dat we het vertrouwen kwijt zijn."

Video: Samenvatting Nederland-Griekenland (1-2)

Geen idee

De 26-jarige middenvelder van AS Roma was alleen tevreden over de beginfase van Oranje, waarin de ploeg van bondscoach Danny Blind via Georginio Wijnaldum op een 1-0 voorsprong kwam.

"De eerste twintig minuten waren goed. Alleen lukte het niet de voorsprong uit te bouwen. Hoe dat kan? Ik heb geen idee. Het heeft in ieder geval niets te maken met dat wat er allemaal gebeurd is in de staf. Het gaat om wat wij op het veld laten zien en dat moet beter tegen Zweden."

De wedstrijd dinsdag tegen Zweden wordt in Solna gespeeld. Het is het eerste duel van Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland.