Danny Blind was donderdagavond teleurgesteld over het verlies van Oranje tegen Griekenland (2-1). De bondscoach hoopt dat hij zich dinsdag met zijn ploeg kan revancheren in het WK-kwalificatieduel met Zweden.

De wedstrijd tegen de Grieken volgde op een roerige periode, waarin onder meer assistent-bondscoaches Dick Advocaat en Marco van Basten lieten weten te vertrekken en Ruud Gullit bedankte voor een rol in de technische staf.

"Het is me het weekje wel, maar dit verandert onze doelstelling niet. Het ging en gaat om Zweden-uit. Daar hoopten we naartoe te gaan met een goed resultaat. Dit is een teleurstelling, maar het doel blijft hetzelfde", aldus Blind voor de camera van NUsport.

"Ik hoopte dingen te zien die ik eerder deze week wel gezien heb tijdens de training. Daar kwamen de dingen naar voren die we wilden. In de wedstrijd de eerste twintig minuten ook, maar we gaven het tegendoelpunt zó makkelijk weg."

Volgens Blind was de nederlaag niet alleen een kwestie van pech. "Uiteindelijk had het ook met onszelf te maken. We waren niet scherp genoeg", oordeelde hij.

Blind: 'Verlies verandert niets aan doelstelling’

Sneijder

Aanvoerder Wesley Sneijder baalde eveneens stevig van het verlies. "Dit komt hard aan. We wilden met een goed gevoel naar Zweden vertrekken. Dit ging om het vertrouwen. Dan is het zuur dat je verliest."

"We begonnen goed en kwamen op 1-0, maar daarna gaven we het een beetje weg. We kregen een makkelijke tegengoal en moesten ons weer opladen. In de tweede helft begonnen we ook goed, maar het ontbrak eraan om iets extra's te creëren. Uiteindelijk liepen we nog tegen die zeperd aan."

Net als bondscoach Blind was ook Sneijder kritisch op het spel van Oranje. "Je merkt aan alles dat we een zege goed konden gebruiken. Er gingen dingen goed, maar ook heel veel dingen niet goed. De tegengoals waren onacceptabel. Iedereen moet zijn steentje bijdragen en een stukje scherper zijn."

"We hadden een stijgende lijn te pakken. Het resultaat is nu slecht, maar we speelden bij vlagen wel het voetbal dat we willen spelen. Alleen aan het einde niet meer."

Sneijder: 'Tegengoals waren onacceptabel'