Bastian Schweinsteiger heeft woensdag zijn 121e en laatste wedstrijd afgewerkt als international van Duitsland. Ierland nam afscheid van recordinternational Robbie Keane.

Regerend wereldkampioen Duitsland speelde woensdag in Mönchengladbach een oefenwedstrijd tegen Finland. Schweinsteiger mocht daarin de aanvoerdersband dragen van bondscoach Joachim Löw.

Voorafgaand aan het duel sprak Schweinsteiger het publiek toe, waarbij hij het niet droog hield. Na 68 minuten werd de bij Manchester United overbodige middenvelder onder luid applaus van het Duitse publiek afgelost door Julian Weigl.

De 32-jarige middenvelder debuteerde in juni 2004 voor de 'Mannschaft' en speelde in totaal vier EK's en drie WK's voor Duitsland.

Bij Finland stonden de geboren Amsterdammer Thomas Lam en oud-Eredivisiespelers Niklas Moisander en Jukka Raitala aan de aftrap.

Regerend wereldkampioen Duitsland zegevierde in het Borussia-Park met 2-0 door doelpunten van Max Meyer en invaller Mesut Özil.

Keane

Keane luisterde zijn laatste duel voor Ierland op met een goal. De 36-jarige spits tekende voor de 2-0 in de oefeninterland tegen Oman.

Daardoor kwam de aanvaller van Los Angeles Galaxy op een totaal van 68 interlanddoelpunten in 146 wedstrijden. Daarmee heeft hij twee Ierse records achter zijn naam staan.

De oud-speler van onder meer Internazionale, Tottenham Hotspur en Liverpool maakte in maart 1998 voor het eerst zijn opwachting voor de 'Boys in Green' en was actief op het WK van 2002 en de EK's van 2012 en 2016.

Ierland won uiteindelijk met 4-0 in het Aviva Stadium van Dublin.