Voetbal

FIFA en Infantino eindelijk akkoord over salaris van ruim 1,3 miljoen euro

​Gianni Infantino heeft na zes maanden onderhandelen eindelijk overeenstemming bereikt over zijn salaris als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

De Zwitser werd in februari aangesteld als opvolger van oud-preses Sepp Blatter, maar kon zich niet vinden in de financiële vergoeding die hem geboden werd in Zürich.

Woensdag maakte de FIFA op de website bekend dat er een akkoord is met Infantino, die een jaarsalaris van ruim 1,3 miljoen euro gaat opstrijken.

In zijn eerste jaar zal de voormalige secretaris-generaal van de UEFA nog geen bonussen ontvangen, maar vanaf 2017 komt hij daar wel voor in aanmerking. "Ik ben blij dat deze kwestie eindelijk achter de rug is en dat ik een geldige arbeidsovereenkomst heb ondertekend", aldus Infantino.

Het contract van de Zwitser voorziet ook in gratis onderdak en vervoer. Daarnaast kan hij voor ruim 1800 euro aan onkosten declareren, mits deze volledig in overeenstemming zijn met de aangescherpte FIFA-reglementen.

Eerder ging Infantino niet akkoord met een aanbieding van ruim 1,7 miljoen euro, omdat hij geen bonussen zou krijgen. Op een vergadering noemde hij het voorstel "beledigend".

Blatter

Volgens de FIFA bedraagt het inkomen van Infantino minder dan 25 procent van dat van Blatter. "Wij zijn erg tevreden met de uitkomst van dit transparante en verantwoordelijke proces", zegt Tomaz Vesel namens de FIFA.

"De bedragen zijn naar onze mening passend, gezien de uitdagende taken van de voorzitter en secretaris-generaal. De preses speelt een belangrijke rol als leider van de FIFA en draagt veel verantwoordelijkheid met alle hervormingen binnen de bond."

Infantino's voorganger Blatter streek een jaarsalaris van 3,3 miljoen euro (exclusief bonussen) op als voorzitter. Jérôme Valcke, de secretaris-generaal onder de geschorste Zwitser, toucheerde een bedrag van bijna 2 miljoen euro.

Fatma Samoura fungeert sinds juni als secretaris-generaal bij de bond. De Senegalese is onder de nieuwe regels goed voor een salaris van bijna 1,2 miljoen euro op jaarbasis.

Lees meer over:
Tip de redactie