Voetbal

Tighadouini keert als Malaga-huurling terug bij Vitesse

Adnane Tighandouini speelt de rest van dit seizoen voor Vitesse. De 23-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van het Spaanse Malaga.

In het huurcontract is ook een optie tot koop opgenomen, melden de Arnhemmers op de clubsite.

Tighadouini doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en debuteerde in 2011 in het eerste elftal, maar de Marokkaanse international wist nooit echt door te breken in de Gelredome.

Na huurperiodes bij FC Volendam en SC Cambuur tekende de dribbelaar halverwege het seizoen 2013-2014 een contract bij NAC Breda.

"Vitesse is natuurlijk altijd mijn club gebleven", reageert Tighadouini. "Ik heb hier al bijna tien seizoenen gevoetbald. Ik kom nu met meer bagage en ervaring terug. Als voetballer ben ik verder dan toen ik naar NAC Breda vertrok. Ik kijk ernaar uit om weer voor Vitesse te spelen. Dit is voor mij op dit moment de perfecte stap."

Technisch directeur Mo Allach is ook blij met de nieuwe aanwinst. "Dit was wederom een buitenkans die ons op de vleugels kwalitatief meer mogelijkheden biedt. Het is daarbij natuurlijk ook een goed teken dat er, net als Ricky van Wolfswinkel, een echte Vitessenaar terugkeert."

Konyaspor

Na anderhalf jaar degradeerde Tighadouini in 2015 met NAC naar de Jupiler League, maar hij had zelf genoeg indruk gemaakt om een transfer naar Primera Division-club Malaga af te dwingen.

In de winterstop van vorig seizoen werd de buitenspeler verhuurd aan het Turkse Kayserispor.

Tip de redactie