Voetbal

Ziyech trots op aanstaande transfer naar Ajax

De overgang van Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax is nagenoeg rond. De 23-jarige middenvelder zegt trots te zijn op zijn overstap naar de Amsterdamse club. 

"Ik ben nu al trots op de volgende stap in mijn carrière, ik wil mooie dingen gaan bereiken", zegt Ziyech dinsdag in De Telegraaf.

FC Twente en Ajax hebben maandagavond laat een akkoord bereikt over de transfersom, die 11 miljoen euro zou bedragen.

"Dit is een goede deal voor ons”, zegt interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente tegen De Telegraaf. "We zijn blij dat Ziyech zijn carrière binnen Nederland voortzet. Het is een geweldige speler."

"Daarnaast kan FC Twente de transferopbrengst heel goed gebruiken om de financiële positie verder op orde te brengen." Zo'n veertig procent van de transfersom zou naar Ziyech zelf, zijn zaakwaarnemer en zijn vorige club sc Heerenveen gaan.

Ziyech ondergaat dinsdag nog een laatste medische check en gaat voor vijf jaar tekenen.

Ajax troeft met het aantrekken van Ziyech onder meer Swansea City af. De Welshe club had zich op het laatste moment gemengd in de strijd om de spelmaker.

Creativiteit

Ziyech staat sinds 2014 onder contract bij FC Twente, waar hij nog een verbintenis tot medio 2018 heeft. De middenvelder zinspeelde al meermaals op een vertrek uit de Grolsch Veste. Eerder kwam hij uit voor sc Heerenveen.

Na de nederlagen tegen Willem II (2-1) en FK Rostov (4-1) wil Ajax meer creativiteit op het middenveld. Ook zou een mogelijk vertrek van één of twee middenvelders aanleiding zijn voor de transfer van Ziyech.

Voor Riechedly Bazoer is er naar verluidt interesse uit Duitsland en Italië en tevens zou er belangstelling zijn voor Daley Sinkgraven en Lasse Schöne.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie