Voetbal

Van Oostveen overwoog na EK-kwalificatie al op te stappen

Bert van Oostveen overwoog al eerder te vertrekken als directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat liet de 45-jarige bestuurder maandagavond weten in een nadere toelichting op zijn afscheid per 1 september.

Van Oostveen speelde na de mislukte kwalificatie voor het EK van deze zomer al met de gedachte om zijn functie neer te leggen.

"Ik heb in die periode serieus overwogen om op te stappen. Maar we hadden er nog eens goed over gepraat intern en toen kwam ik tot de conclusie dat het niet het goede moment was. Ik ben geen wegloper", zei hij tegen de NOS.

Volgens Van Oostveen heeft hij zijn definitieve besluit om te stoppen als KNVB-directeur in juni genomen. "Voor ons de EK-loze maand, de tijd om goed na te denken. Je weet dat je dit niet tot je 65e kan doen en dan is nu opstappen een logisch moment."

"Ik had het wel liever gedaan met een mooi EK achter de rug. Dat was het ideaalplaatje en dan zou ik ook meteen zijn gestopt. Maar dat mocht niet zo zijn.''

De Jong

Van Oostveen, die in 2010 aantrad als directeur betaald voetbal, blijft wel in dienst van de KNVB. Gijs de Jong is zijn beoogde opvolger als directeur betaald voetbal.

Van Oostveen blijft de toernooidirecteur van het EK voor vrouwen dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden en hij blijft fungeren als secretaris-generaal van de KNVB.

Lees meer over:
Tip de redactie