Voetbal

West Brom neemt Chadli voor recordbedrag over van Spurs

Nacer Chadli vervolgt zijn loopbaan bij West Bromwich Albion. De voormalig speler van FC Twente was op een zijspoor beland bij Tottenham Hotspur.

De 27-jarige Chadli heeft een vierjarig contract getekend bij West Brom, zo meldt de Premier League-club maandag op de eigen site.

Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Sky Sports betalen de 'Baggies' ruim 15 miljoen euro voor de Belg. Daarmee is hij duurste speler uit de clubgeschiedenis van West Brom.

"Nacer is een topspeler, dus ik ben heel blij dat we hem hebben weten vast te leggen", aldus manager Tony Pulis.

Volgens Chadli zelf is de transfer heel snel gegaan. "Maar het voelt goed om hier te zijn. Er staat hier een goed team en er is een goede manager."

AGOVV

De vleugelspeler debuteerde in 2007 bij AGOVV Apeldoorn in het betaalde voetbal. Drie jaar later stapte hij over naar FC Twente, dat hem in de zomer van 2013 voor 8 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.

Chadli kwam in de afgelopen drie seizoenen tot 88 Premier League-duels en vijftien goals voor de Spurs, maar deze jaargang zat hij nog niet bij de wedstrijdselectie van de formatie van Mauricio Pochettino.

Tip de redactie