Voetbal

Sneijder baalt van gedwongen vertrek teammanager Jorritsma

In navolging van bondscoach Danny Blind heeft ook Wesley Sneijder zijn onvrede uitgesproken over het gedwongen vertrek van teammanager Hans Jorritsma bij het Nederlands elftal.

'Ik zie die man al twaalf jaar zijn hele ziel en zaligheid in Oranje steken. Dat doet hij goed. Dan snap ik niet dat hij zo nodig weg moet. Hij is er altijd voor ons als spelers en voor de mensen om ons heen.''

Sneijder meldde zich maandag in Noordwijk voor de komende interlands tegen Griekenland en Zweden. "Ik kom nu aanrijden en heb nog niemand gesproken. Maar ik ga zeker zeggen wat ik er van vind'', stelde de tweede aanvoerder van Oranje.

De 67-jarige Jorritsma moet van de KNVB aan het einde van dit jaar vertrekken. Volgens een afspraak van twee jaar geleden zou hij eigenlijk deze zomer al vertrekken. De voetbalbond is er echter nog niet in geslaagd een opvolger voor hem te vinden. Sneijder erkende dat de situatie rond Jorritsma amateuristisch overkomt.

Onrustig

Juist nu Oranje een nieuwe start wil maken na een gemist EK, is het onrustig bij de KNVB. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen staat volgens het AD voor een vertrek, maar de bond wil daar voorlopig geen commentaar op geven.

Bondscoach Blind mist nog een tweede assistent. Dick Advocaat heeft na drie oefeninterlands al weer voor een Turks avontuur bij Fenerbahçe gekozen en zijn beoogde opvolger Ruud Gullit is er met de KNVB niet uitgekomen.

De lezing van de oud-topvoetballer over de mislukte onderhandelingen komt niet overeen met de uitleg van Hans van Breukelen, de nieuwe technisch directeur van de bond.

Sneijder had Gullit er graag bij gehad. ''Ik kan prima met Ruud opschieten en denk ook wel dat hij goede ideeën heeft'', zei hij.

Randzaken

De meest ervaren international van het huidige Nederlands elftal kan zich niet voorstellen dat al het rumoer invloed heeft op de start van de WK-kwalificatie, volgende week in en tegen Zweden. ''Het zijn allemaal randzaken. Normaal zorgen internationals wel eens voor onrust, nu is het een keer andersom. Dat is wel bijzonder.''

De middenvelder weet niet of hij bij afwezigheid van Arjen Robben aanvoerder van Oranje blijft. ''Daar heb ik nog niets over gehoord.''

Oranje oefent donderdagavond vanaf 20.45 uur in het Philips Stadion tegen Griekenland. Vijf dagen later start de WK-kwalificatie voor het Nederlands elftal met een duel in Zweden. De aftrap van de wedstrijd in de Friends Arena in Solna is ook om 20.45 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie