Voetbal

Van der Vaart wil na interlandperiode fit genoeg zijn voor basisplek

Rafael van der Vaart hoopt na zijn wat teleurstellende debuut als invaller in de Deense competitie zondag tegen Viborg FF (0-0) dat hij bij het volgende competitieduel van FC Midtjylland fit genoeg zal zijn om vanaf de aftrap in het veld te staan.

"Ik hoop na de interlandperiode in de basis te staan, op de bank zitten is niks voor mij", aldus Van der Vaart op de site van zijn nieuwe club.

De 33-jarige Nederlander, die drie weken geleden een contract tekende bij FC Midtjylland, maakte donderdag in het Europa  League-duel met het Turkse Osmanlispor (2-0 nederlaag) zijn debuut voor de club uit Herning. Zondag kreeg hij zijn eerste twaalf minuten in de Deense competitie.

"Het is normaal en goed dat ik eerst donderdag een paar minuten heb gespeeld en zondag weer een paar minuten", stelt Van der Vaart. "Het gaat beter. Maandag zal ik 45 minuten gaan spelen bij het tweede elftal. Vervolgens zal ik hard trainen om fit te worden."

Kans

De voormalig speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Real Betis kon FC Midtjylland tegen Viborg FF niet helpen om een slechte reeks te doorbreken. De formatie van trainer Jess Thorup heeft nu zijn laatste zeven duels in alle competities niet weten te winnen.

"Het resultaat tegen Viborg is zonde", zegt Van der Vaart over het doelpuntloze gelijkspel. "Als je goed voetbal speelt tegen deze ploeg, dan krijg je veel kansen, dat zag je in de laatste twintig minuten."

"Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten in Denemarken heb gespeeld, maar ik had ook moeten scoren. Ik kreeg een grote kans en normaal gesproken is dat een doelpunt."

FC Midtjylland, dat nu vijfde staat in de ALKA Superliga op vijf punten van koploper Bröndby, vervolgt de competitie op 9 september met een thuiswedstrijd tegen Esbjerg fB.

Tip de redactie