Voetbal

Inter heeft volgens De Boer 'drie stappen vooruit gezet'

Ondanks de valse start van Internazionale in de Serie A ziet trainer Frank de Boer genoeg positieve punten.

De ploeg uit Milaan speelde zondagavond in eigen huis gelijk tegen Palermo (1-1). Vorige week begon Inter het seizoen met een 2-0 nederlaag bij Chievo.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld. Thuis wil je altijd winnen. We hadden het ook wel verdiend, maar het is helaas niet gelukt", zegt De Boer op de website van Inter.

Inter begon niet sterk aan de eerste thuiswedstrijd onder De Boer. "Na de drinkpauze stond het elftal beter. Het draait allemaal om de veldbezetting. Ook in de pauze hebben we het hierover gehad. Daarna ging het veel en veel beter. Bij balverlies kon iedereen meteen goed druk zetten."

"Ik maak me geen zorgen, want we hebben vandaag drie stappen vooruit gezet. Natuurlijk zijn we teleurgesteld in het resultaat. Maar we komen van ver, we zijn nog lang niet waar we willen zijn."

"Ik heb vandaag hele goede dingen gezien. Ik weet zeker dat we elke week beter zullen worden. We hebben nog drie à vier weken nodig voordat we fysiek in staat zijn om wedstrijden negentig minuten lang te domineren."

Debutant

De Boer liet de 19-jarige Belg Senna Miangue debuteren. "Davide Santon kon na een lichte blessure geen negentig minuten spelen. Miangue is een talentvolle linksbenige verdediger."

"Dan moet je niet wachten, maar zo'n jongen gewoon de kans geven. Hij heeft zich goed laten zien op de training. Het is goed dat jonge spelers het gevoel hebben dat ze kansen krijgen hier", aldus De Boer.

Bekijk de stand en uitslagen in de Serie A

Lees meer over:
Tip de redactie