FIFA-president Gianni Infantino geeft toe dat hij in zijn maag zit met de status van mannenvoetbal op de Olympische Spelen.

"Dit is inderdaad een probleem en een heikel thema, dat we samen met het internationaal olympisch comité moeten aanpakken", aldus Infantino zondag in een interview met de Zwitserse krant Blick.

Brazilië won eerder deze maand in eigen land de eerste olympische titel in de historie, maar verder zorgde het mannenvoetbaltoernooi in Rio de Janeiro voor weinig memorabele momenten. "Het is vlees noch vis in deze vorm", zegt Infantino.

"Het mannenvoetbal, met vooral spelers onder 23 jaar en een paar dispensatiespelers, is geen goede oplossing."

Omdat de Olympische Spelen begonnen op het moment dat ook veel Europese competities van start gingen, hadden weinig clubs trek om hun topspelers af te staan aan olympische teams. Neymar was met afstand de grootste ster die in Rio aanwezig was.

"De voetbalkalender is nu te vol", zegt Infantino. "We moeten over het mannenvoetbal op de Spelen weer ernstig gaan discussiëren. Zeker ook omdat je ziet dat het vrouwenvoetbal zich super ontwikkelt op de Spelen."