Feyenoord won zaterdagavond mede door de eerste twee competitiegoal dit seizoen van Dirk Kuijt met 4-1 van Excelsior. De aanvoerder van Stadionclub is blij met zijn treffers en de competitiestart van zijn ploeg.

''Het is altijd lekker om te scoren'', lachte Kuijt. ''Maar dit waren nog heel belangrijke doelpunten ook. Excelsior was goed aan de competitie begonnen en komt hier op voorsprong."

"Na mijn twee doelpunten hebben we gas gegeven. Dat was het Feyenoord dat we graag willen zien'', concludeerde de Katwijker.

Feyenoord staat met twaalf punten en een doelsaldo van 12-1 voorlopig aan kop in de Eredivisie. Zondag kunnen PSV en ADO Den Haag zich bij het ongeslagen Feyenoord voegen.

Tevreden

''Het eerste competitieblok was goed'', zei Kuijt over de vier duels van Feyenoord voor de interlandperiode die nu volgt. ''Daar kunnen we tevreden over zijn.''

Oranje oefent donderdag tegen Griekenland. Voor Kuijt betekent dit een week rust aangezien hij na het WK in 2014 heeft aagegeven te stoppen als international. 

Op 11 september vervolgt Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie